Terug naar overzicht

Oude Noorden- Agniesebuurt, Rotterdam

De Rotterdamse wijk Oude Noorden- Agniesebuurt wordt aangesloten op het bestaande warmtenet van Eneco. In totaal worden er ruim 3000 woningen aangesloten. Het gaat om woningen van zowel woningbouwcorporaties als van particulieren.

Warmetenet

Nico van Est, fondsmanager: “Om ook aan de warmtevraag uit de wijk van alle particuliere woningeigenaren te kunnen voldoen, zal de warmtebuis in de wijk moeten worden vergroot en stijgen daarmee de investeringskosten. Met een financiering vanuit SOFIE kan een deel van die extra investeringskosten- en risico’s worden weggenomen.”

Informatieavonden

Het aansluiten op de duurzame stadswarmte betreft een mix van publieke en private woningen. Daarom werken de gemeente Rotterdam, energiebedrijf Eneco en woningbouwcorporaties nauw met elkaar samen. Daarbij worden de bewoners niet vergeten. Voor hen worden informatieavonden georganiseerd. De eerste bijeenkomsten worden op 13 december en 15 januari 2024 gehouden.

Financiering voor overstap

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met de financiering van SOFIE. Met de lening worden veel woningen aardgasvrij en hiermee wordt Nederland weer een stukje duurzamer. Dit is het tweede warmtenet project dat door SOFIE wordt gefinancierd. Eerder is de Rotterdamse wijk Bospolder - Tussendijk aangesloten. Lees hier meer over dit project.