Betrokken partijen

SOFIE is een initiatief van de gemeente Rotterdam. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) is fondsmanager van SOFIE.

Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam maakt werk van een duurzame stad met een innovatieve economie. Zij vinden het belangrijk dat elke ondernemer en inwoner daaraan kan bijdragen. Daarom draagt de gemeente financieel bij als een ondernemer, bedrijf of VvE wil investeren in de energietransitie, duurzaam ondernemen of duurzaam onderhoud aanpakken. Want met een energiezuinige kantoorpand of woning draag jij bij aan een duurzame stad.

Provincie Zuid-Holland en het Rijk

De provincie Zuid-Holland zet voor zowel ED als SOFIE haar EFRO middelen in. Daarnaast heeft Het Rijk een zogenaamde ‘Rijkscofinanciering’ ingebracht.

SVn

Als maatschappelijk partner is Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), trotse fondsmanager van de succesvolle JESSICA-fondsen: ED, FRED en SOFIE. Samen met de overheid biedt SVn diverse financieringsmogelijkheden om verduurzaming mogelijk en aantrekkelijk te maken. Alles over SVn lees je op de website van SVn.

Kansen voor West

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben een gezamenlijk programma om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

EFRO

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie (EFRO) zet zich in voor de ontwikkeling en structurele aanpassing van achtergebleven regio’s in Europa. In Nederland richt het EFRO zich op het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.

JESSICA

JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) is onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), dat zich specifiek richt op de ontwikkeling en structurele aanpassing van achtergebleven stedelijke gebieden. Ook het Energiefonds Den Haag (ED) en het Fonds voor Ruimte en Economie Den Haag (FRED) maken deel uit van JESSICA.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag!

088 253 95 00

Ma-do: 08.30 - 17.30 uur 
Vr: 08.30 - 17.00 uur

SOFIE@SVn.nl

Voor vragen en opmerkingen.