Stappenplan aanvraagproces

Heeft u een idee dat bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van uw gemeente of provincie, maar u krijgt de financiering niet rond? Dan kan SOFIE uitkomst bieden. Vraag eenvoudig in 5 stappen een financiering aan bij SOFIE en samen kijken we of uw project toch van de grond kan komen.

1. Neem contact met ons op

Komt uw project volgens de voorwaarden in aanmerking voor een financiering uit SOFIE? Neem dan telefonisch of per mail contact op. 
T: 088 253 9500
M: sofie@svn.nl

Wij maken graag met u een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Samen beoordelen wij of uw project haalbaar en financieel rendabel is. Is uw plan voldoende technisch onderbouwd? Past uw project binnen de kaders van de investeringsstrategie van SOFIE? Dit onderzoeken wij samen met u.
Is de eerste indicatieve ‘QuickScan’ positief doorlopen? Past uw project binnen de gestelde randvoorwaarden? Dan ontvangt u het aanvraagformulier.

2. Aanvragen financiering

Na een positieve 'QuickScan' kunt u tot de financieringsaanvraag over gaan. Hiervoor vult het aanvraagformulier in en verzamelt u de benodigde informatie uit de checklist. Het ingevulde aanvraagformulier en de benodigde informatie stuurt u naar: sofie@svn.nl.

3. Beoordeling van uw aanvraag

Wij beoordelen het door u ingevulde aanvraagformulier en de meegezonden stukken. Er wordt onder meer gekeken of het project passend is binnen de Investeringsstrategie, haalbaar en financieel voldoende rendabel is. De fondsmanager legt uw aanvraag ter beoordeling voor aan een deskundige Adviescommissie. Na de toetsing neemt de fondsmanager met u contact op om de uitslag met u te bespreken.

4. Financieringsdocumentatie

Is uw aanvraag positief beoordeeld? Dan ontvangt u van ons de definitieve offerte. Na retourneren van de door u getekende offerte wordt de financieringsovereenkomst vastgelegd in een notariële akte(n).

5. Beheer

Na het passeren van de akte bij de notaris wordt de financiering beschikbaar gesteld. In de meeste gevallen wordt het bedrag van de financiering in een (bouw)depot gestort.
Uitbetaling vindt plaats op basis van declaraties die door ons positief zijn beoordeeld. SVn stelt daarvoor declaratieformulieren beschikbaar na het openen van het (bouw)depot.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag!

088 253 95 00

Ma-do: 08.30 - 17.30 uur 
Vr: 08.30 - 17.00 uur

SOFIE@SVn.nl

Voor vragen en opmerkingen.