Terug naar overzicht

Rainmaker

Rainmaker ontwikkelt windmolens die door condensvorming warme lucht of vervuild water omzetten in schoon drinkwater. De benodigde turbines werken op zonne-energie of op windenergie. Rainmaker is een Nederlandse uitvinding en handelt wereldwijd.

Afbeelding3

Aantrekkelijk vestigingsklimaat

SOFIE maakte het voor Rainmaker mogelijk om zich in de Rotterdamse Stadshavens te kunnen vestigen. De Stadshavens hebben een aantrekkelijk vestigingsklimaat en de benodigde technologie, kennis en arbeidskracht zijn aanwezig. Rainmaker is gevestigd in de voormalige E-On centrale in Merwe-Vierhavens (M4H).

 

Watertekort nog steeds een probleem

Watertekort is in veel delen van de wereld een groot probleem. Een windmolen van Rainmaker kan iedere dag 500.000 glazen schoon water leveren. Rainmaker ontwikkelde 2 verschillende windmolens. Met de Air-to-Water (AW) windmolen wordt water uit warme lucht gewonnen door condensvorming. Dit water is na zuivering geschikt voor consumptie. Met de Water-to-Water (WW) windmolen wordt vervuild of zilt water omgezet in drinkwater.

In beide gevallen wordt de daarvoor benodigde machine aangedreven door windenergie met een techniek die ook door Rainmaker zelf is ontwikkeld.

Meer weten over dit project? Bekijk de website.