Terug naar overzicht

Maskerade

Om betaalbaar en vooral ook kwalitatief hoogstaand te bouwen, is het noodzakelijk om dat anders te doen. Dit gebeurt op basis van het scheiden van KASKO en INBOUW, waarbij het casco geheel industrieel wordt geproduceerd op basis van de ‘automotive’ aanpak zoals bij de productie van auto’s.

Maskerade Aan De Maas

De Maskerade bouwmethode

Maskerade gebruikt hernieuwbare grondstoffen en belast het milieu minimaal. Met behulp van natuurlijke materialen, ontstaat ook een aangenaam en gezond binnenmilieu. Van der Breggen architecten heeft in nauw overleg en met de juiste kennis van toeleveringsbedrijven/fabrikanten de Maskerade bouwmethode in de afgelopen 25 jaar ontwikkeld tot een uitgekristalliseerd concept.

Geen roofbouw

Met hernieuwbare grondstoffen wordt geen roofbouw op de aarde gepleegd. Hout is bijvoorbeeld een hernieuwbare grondstof. De totale hoeveelheid bos op aarde kan door nieuwe aanplanting en bosbeheer niet worden aangetast en is voor de toekomst veiliggesteld. Zand, grind, cement, kalk, klei en natuursteen zijn eindige grondstoffen. Het gebruik van deze fossiele grondstoffen is veel groter dan de aarde ooit weer kan produceren.

Update april 2019:
Het eind december 2018 gedemonteerde Maskerade Prototype is van Heijplaat in onderdelen getransporteerd naar het terrein van de Floating Farm in Merwe4Havens (M4H). Het Prototype wordt daar in de lente van 2019 weer opgebouwd en gaat dienstdoen als informatiecentrum voor de Floating Farm.