Skip to the content

Food Union Rotterdam, Keilestraat

Food Union Rotterdam is een uniek concept in een uniek pand, dat mede dankzij een financiering van SOFIE een passende inrichting krijgt. Het Food Union concept combineert een culinaire broedplaats met professionele deelkeuken en flexibele kantoorruimte waar bevlogen food-ondernemers aan hun creatieve ambities werken, met de inspirerende omgeving van het Keilepand in het dynamische M4H- gebied in Rotterdam.

Financiering voor verbouwen en inrichten

Per mei 2021 is Food Union gevestigd in het Keilepand in Rotterdam. Om de verbouwingskosten en inrichting van het huurpand te kunnen bekostigen, deed Food Union een beroep op het Rotterdamse fonds SOFIE. Met deze financiering worden installaties, verlichting, vloer- en wandafwerking en schilderwerk betaald maar ook keukenapparatuur en meubilair. Naast de geldlening van SOFIE wordt een groot deel van de investering gefinancierd door (aandeelhouders) leningen.

Food Union SOFIE   Food Union SOFIE

Met de verhuizing is Food Union onderdeel geworden van het Keilecollectief. Een krachtige samenwerking van makers: ambacht en circulariteit zijn hierin leidend. Met een voedseltuin voor de entree en drankenmakers in de kelder, is het Keilepand een statig oud pand in het Rotterdamse makersdistrict. Met de financiering levert SOFIE een bijdrage aan de herontwikkeling van dit dynamische M4H- gebied.

Food Union SOFIE   Food Union SOFIE

Duurzaam ondernemen

Bij Food Union willen ze mensen inspireren om bewuster te eten. Om na te denken over wat je koopt en kookt. Als chefs zien zij een verantwoordelijkheid om de monden die ze vullen een klein beetje op te voeden door ze kennis te laten maken met bijzondere smaken van producten die allemaal gewoon lokaal te vinden zijn. Echte duurzame ondernemers. Precies wat past binnen de doestellingen van het Rotterdamse fonds SOFIE.

Lees meer over Food Union op hun eigen website