Terug naar overzicht

Floating Farm

De productie van voedsel wordt een steeds grotere uitdaging omdat de wereldbevolking toeneemt en welvarender wordt. De landbouwgrond neemt af, of is minder geschikt om te verbouwen. Floating Farm produceert en verwerkt verse melk tot gezonde zuivelproducten voor jong en oud, dicht bij de eindgebruikers in de stad.

Koeientuinkas 30 Bewerkt Rechtenvrij Kopie

Zelfvoorzienende drijvende boerderij

Floating Farm is een zelfvoorzienende drijvende boerderij. Het produceert op een diervriendelijke en duurzame manier dagverse voeding (zuivel). De productie is circulair: in kringlopen van voedingsstoffen, energie en water worden zoveel mogelijk nutriënten en mineralen gesloten. Steden in deltagebieden met een strategische ligging aan het water en waterwegen tot diep in het stadshart, zijn bij uitstek geschikt voor de drijvende high-tech oplossing. Daarom past deze boerderij zo goed bij de Rotterdamse Stadhavens.

Belangrijk educatiecentrum

Behalve voor dagverse producten, is Floating Farm ook beschikbaar voor voorlichting, onderwijs en research. Groepen schoolgaande kinderen, studenten en andere geïnteresseerden zijn welkom voor rondleidingen en experimenten. De Floating Farm is een transparante boerderij op het water waar bezoekers de koeien zien en kunnen kennismaken met alle processen die plaatsvinden op de boerderij.

Meer weten over dit project? Bekijk de website.