Terug naar overzicht

BOEi - Zuiderziekenhuis

SOFIE verstrekt een financiering aan BOEi voor de restauratie en herbestemming van het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam. BOEi is een maatschappelijke onderneming met een passie voor het restaureren en herbestemmen van erfgoed.

Dji 0399 20161013

Financiering voor restauratie en herbestemming

SOFIE financiert de voorfase van de restauratie en herbestemming van het voormalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Dankzij de financiering kan het project van start, nog voordat er een Omgevingsvergunning voor herbestemming is afgegeven. 

Het gaat om een kortlopende, zakelijke lening tijdens de casco-renovatieperiode tot moment van afgifte Omgevingsvergunning. Met de financiering draagt SOFIE bij aan de gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. 

Op Zuid

Het historische en markante ziekenhuiscomplex aan de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid kwam in 2011 leeg te staan. Dankzij de inzet van verschillende partijen bleef een van de meest gezichtsbepalende monumenten van Rotterdam-Zuid behouden. Van het complex zijn nu nog het poortgebouw, het hoofdgebouw (Carré) en de vier vleugels over. Op het terrein en in de gebouwen van het oude ziekenhuis zal na de restauratie en herbestemming plek zijn om te wonen, te leren en te werken. Eigenaar BOEi start met het opknappen van het poortgebouw, dat straks het Zuider Gymnasium huisvest. Daarmee wordt de school het eerste gymnasium ‘op Zuid’. Begin 2020 komen de appartementen in het hoofdgebouw (een gezamenlijk project van BOEi en Impact Vastgoed) en in de voormalige paviljoens in de verkoop.

 

Lees meer over BOEi en de herontwikkelplannen van het Zuiderziekenhuis.