Skip to the content

Eerste laag Floating Farm in Rotterdam aangekomen

Rotterdam heeft de primeur voor de eerste drijvende zuivelboerderij ter wereld: de Floating Farm. Deze iconische en drijvende boerderij bestaat uit drie bouwlagen. De eerste laag, het drijflichaam, kwam dit weekend aan in Rotterdam. Het transport nam twee dagen in beslag.

 

Het drijflichaam kwam zondag aan op de aanlegplaats in de Merwe-Vierhaven. Sinds maart van dit jaar is er in Zaandam gewerkt aan het 900 ton wegende drijflichaam. Eenmaal afgemeerd wordt er in de aankomende maanden verder gebouwd aan de twee andere lagen. De boerderij opent eind dit jaar de deuren voor het publiek. Kenmerken van de Floating Farm zijn gezonde voeding, transparant produceren, dicht bij de consument (in de stad), diervriendelijk, circulair, duurzaam, educatief en high tech.

Echte Rotterdamse zuivelproducten

De bedrijfsleider en boer van Floating Farm is blij met de komst. Albert Boersen: “De afgelopen maanden is ontzettend veel werk verzet om het drijflichaam te realiseren. Ik kijk er naar uit om eind dit jaar te starten met boeren en de stad kennis te laten maken met het boerenleven. Dat is ook het moment dat men de eerste echte Rotterdamse zuivelproducten kan kopen op de boerderij.”

Gezonde voeding

In het drijflichaam komen straks verschillende technische installaties die onder meer het regenwater zuiveren om op de boerderij te gebruiken. Daarnaast is er een grote multifunctionele ruimte voor educatie op het gebied van gezonde voeding en eerlijke voedselproductie. Ook kan er ruimte gehuurd worden voor presentaties, evenementen, conferenties en andere activiteiten.

Doneer een koe

Op dit moment staan er nog twee kunstkoeien te grazen op het drijflichaam maar eind dit jaar wil de Floating Farm huis zijn voor een veertigtal koeien. Help jij Floating Farm aan een volle koeienstal? Doneer een koe via de website van Floating Farm of doe een kleine donatie. Elk bedrag brengt Floating Farm een stapje dichterbij een echte veestapel.