Terug naar overzicht

Al draaiend eten op grote hoogte in Rotterdam-Zuid

Rotterdam heeft sinds kort een draaiend restaurant. ‘UFO’, een initiatief van ondernemer Hennie van der Most, gaat in zes minuten naar boven en blijft daar dan ruim anderhalf uur hangen.

Ufo Attracktiepark Rotterdam

De kluifbuis

Het restaurant UFO, dat al liefkozend ‘kluifbuis’, ‘eetschijf’ en ‘bikspits’ genoemd wordt, ging op 1 november 2017 open. Het restaurant is mobiel en kan binnen twee weken op iedere locatie werkend worden afgeleverd. UFO is de eerste echte attractie voor Attractiepark Rotterdam op het voormalige terrein van Afval Verbranding Rijnmond (AVR) in Rotterdam-Zuid, dat eind 2020 helemaal klaar moet zijn.

Social Return

De bouw van het attractiepark is een ‘social return’ project. Dit betekent dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen om weer aan de slag te gaan. Het past bij de visie van Van der Most, waarbij hij verder kijkt dan het gebruikelijke CV. Van belang is dat de mensen laten zien dat ze willen werken.

Reuzenrad, glijbaan en achtbaan

Van der Most wil nu rap dóór met zijn pretpark, vertelt hij tegen het AD. Met onder andere de duizelingwekkende Evolution (een mega-reuzenrad met zwiepende gondeltjes), een flitsende 500 meter lange glijbaan, een achtbaan, een duikende reddingssloep en ander huiveringwekkend vermaak voor de ware waaghals.