Skip to the content

Aan de slag met energiebesparing en onderhoud?

En heeft je VvE financiering nodig? Het Rotterdamse fonds SOFIE helpt jullie graag het financiële plaatje rond te krijgen! Maak als VvE tijdens onderhoud slim gebruik van beschikbare kennis en financieringen om energie én kosten te besparen. Samen met VvE-010, helpen we je vanuit SOFIE graag, om van je appartement een prettig thuis te maken.

Financiering voor kleine VvE’s in de Stadshavens en Rotterdam-Zuid

  • Voor VvE’s met 2 tot maximaal 7 appartementen
  • Aanvragen per appartement van € 2.500 tot € 15.000
  • Combineer onderhoud (maximaal 50%) en verduurzaming (minimaal 50%)
  • De lening heeft een vrije looptijd keuze van 10, 15 of 20 jaar

Voordelen ‘VvE lening SOFIE’

  • Combineer onderhoud en verduurzaming
  • Direct maatregelen uitvoeren, zonder sparen of reserves aan te spreken
  • Je betaalt geen afsluitkosten en je hoeft niet langs de notaris
  • Het is mogelijk de lening te combineren met regionale en landelijke subsidies

Financiering voor actieve VvE’s

Ben je eigenaar van een appartement, een bovenwoning, benedenwoning of portiekflat, dan is jouw woning onderdeel van een Vereniging van Eigenaars (VvE). Samen met je buren ben je lid van de VvE. Om in aanmerking te komen voor de lening moet je een actieve VvE hebben. En dat is voor iedereen fijn. Want een actieve VvE spaart voor onderhoud, biedt zekerheid en draagt bij aan wooncomfort. Maar wat houdt dat precies in, een actieve VvE?

Eerste stap: Contact VvE-010

Is jullie VvE nog niet helemaal goed georganiseerd, wil je dat iemand even meekijkt of loop je ergens tegen aan? Geen probleem! VvE-010 komt graag met jullie in contact om te kijken welke stappen jullie VvE kan zetten om een actieve VvE te worden. Vrijblijvend en gratis! Ook helpt VvE-010 graag met het beantwoorden van jullie vragen en zet de mogelijkheden op een rij. De deskundige medewerkers kunnen jullie alles vertellen over de voorwaarden van de VvE lening Stadshavens-NPRZ en andere (lokale) subsidiemogelijkheden.

Maatregelen voor onderhoud en energiebesparing

De ‘VvE lening SOFIE’ maakt jullie (onderhouds)plannen betaalbaar en zorgt ervoor dat prettig en comfortabel wonen werkelijkheid wordt. Je kan de VvE lening gebruiken om (achterstallig) onderhoud te financieren. Denk hierbij aan schilderwerk, vervangen van balkons, hang- en sluitwerk, kleine reparatiewerkzaamheden aan bijvoorbeeld daken en goten en (regulier) onderhoud.

Daarnaast gebruik je de lening in ieder geval ook om energiebesparende maatregelen te treffen aan je VvE. Zoals isolatie, ledverlichting of het laten plaatsen van zonnepalen. Er zijn veel maatregelen te treffen die direct bijdragen aan een lagere energierekening, waarmee je geld én energie bespaart. Als VvE kun je uit meer dan 25 maatregelen kiezen. 

Subsidie

Er zijn diverse landelijke en regionale subsidies beschikbaar die duurzaam onderhoud stimuleren. Het is mogelijk de 'VvE Lening SOFIE’ te combineren met deze subsidies waardoor je budget aanzienlijk groter wordt.

Over de VvE lening SOFIE

De gemeente Rotterdam maakt werk van een duurzame stad met een innovatieve economie. Zij vinden het belangrijk dat elke inwoner daaraan kan bijdragen. Daarom dragen zij financieel bij als jullie VvE onderhoud gaat aanpakken en wil verduurzamen. Want met een energiezuinige woning draag jij bij aan een duurzame stad. Maar een energiezuinig appartement biedt jou als eigenaar vooral veel voordelen. Door slim en duurzaam onderhoud bespaar je energie en dus geld. En je woont in een prettig en comfortabel huis.

Als Vereniging van Eigenaars (VvE’s) in het Rotterdamse Stadshavens en Rotterdam Zuid kun je jullie appartementengebouw verduurzamen en (achterstallig) onderhoud aanpakken met de ‘VvE lening SOFIE’. Je kan het geld gebruiken voor de verduurzaming en verbetering van je eigen appartement. Investeren in je woning draagt bij aan lagere energiekosten, meer wooncomfort en het behoud van de woningwaarde.

Rotterdamse Stadshavens

Rotterdamse Stadshavens

Samen met VvE-010

VvE-010, opgericht door de gemeente Rotterdam en woningstichtingen, is hét eerste aanspreekpunt voor Rotterdamse VvE’s. VvE-010 heeft als doel om Rotterdamse VvE’s te activeren en te helpen bij duurzaam woningonderhoud. Zodra jullie in contact zijn met VvE-010, kijken zij graag met jullie mee of de VvE goed genoeg georganiseerd is om een lening aan te vragen. Ook helpt VvE-010 met het beantwoorden van jullie vragen en zet de mogelijkheden voor de VvE op een rij.

Heb je een vraag?

VvE-010 helpt je graag

010 423 79 79
Ma-vrij: 08.30 - 17.00 uur

Laat je gegevens achter
Een adviseur van VvE-010 neemt contact met op.