Skip to the content

Eerste verdieping voormalige RET-remise feestelijk geopend

De eerste verdieping van de (mede) met SOFIE-gelden verbouwde voormalige RET-remise in de Rotterdamse Stadshavens is op 21 september feestelijk geopend.

 

 

De opening van de eerste verdieping was onderdeel van het 'Festival Gebiedsontwikkeling'. Met ruim 200 bezoekers mag het evenement een succes genoemd worden. Volgens mede-organisator en initiatiefnemer Veldacademie was het festival een 'prettige ontmoeting tussen bewoners uit de omliggende wijken, lokale ondernemers, beleidsmakers, buurtinitiatieven en studenten'. Lees het volledige bericht op de website van Veldacademie.

Het thema van het festival was 'integrale gebiedsontwikkeling', en onder leiding van gastheer Sharif Abdoelhak, werd een gesprek gevoerd met wethouder werkgelegenheid en economie Maarten Struijvenberg, Manager Fondsontwikkeling bij SVn Richard Luigjes en Jeroen Steens van het Havenbedrijf Rotterdam. SVn is fondsmanager van SOFIE, waarmee innovatieve projecten worden ge(co)financierd die aantoonbaar bijdragen aan de ontwikkeling van de Rotterdamse Stadshavens. Zo wordt het voormalige RET-gebouw herontwikkeld middels leer-werktrajecten en arbeidstoeleidingstrajecten. Bijstandsgerechtigden uit de omliggende woonwijken werken aan de renovatie in samenwerking met het lokale bedrijfsleven, zoals Cofely en BPG ITS. SOFIE heeft een lening verstrekt om deze verbouwing mogelijk te maken.

Deelnemers aan het eerste leer-werktraject waren op het festival aanwezig om te vertellen over hun ervaringen. Creatief Beheer en Veldacademie hebben het traject gezamenlijk begeleid. De wethouder duidde het belang van het traject, waarbij het succes werd geïllustreerd doordat een mooi aantal deelnemers nu betaald werk heeft.

Bekijk de film met een sfeerimpressie van het festival.